Luft luftvärmepumpar för skönt inomhusklimat

Vårt nordiska klimat ställer höga krav på din värmepump. En luft/luftvärmepump från Toshiba ger skön värme, även när utomhus temperaturen blir riktigt låg. På sommaren ger samma pump skön svalka. Njut av ett perfekt inomhusklimat året runt med Toshibas driftsäkra, enkla och energi- och miljösmarta luft/luftvärmepumpar.


Välj rätt värmepump för dig - se vårt sortiment

Daiseikai 9.5 A+++

Premiumvärmepump, för dig som vill ha en mycket hög energibesparing. En av de energisnålaste på marknaden, med många smarta funktioner & med avancerad luftrening.

 

Läs mer

HAORI A+++

Nu  har du möjlighet att designa din egen luftvärmepump. Med sex olika textilfronter att välja på smälter HAORI väl in i de flesta miljöer och erbjuder många smarta funktioner.


Läs mer

Shorai Edge A+++

För dig som eftersträvar en värmepump med en design som sticker ut och som ger dig en hög energibesparing även vid låg utomhus temperatur. Med andra ord en premiumvärmepump.

 

Läs mer

Seiya A++

SEIYA Nordic är luftvärmepumpen som erbjuder en tyst och kostnadseffektiv lösning med rejäl energibesparing samt perfekt temperatur med behaglig värme och kyla varhelst du behöver det

 

Läs mer

Golvmodell A++

Kompakt värmepump för montage på väggen nära golvet. Passar in under ett fönster. Ger behaglig golvvärme. Med många smarta funktioner.

Läs mer
FÅ OFFERT

RÄTT LUFT LUFTVÄRMEPUMP FÖR DIG OCH DITT HEM

Behöver du en värmepump till den stora moderna villan, den lilla sommarstugan eller garaget? Med mer än 50 års erfarenhet av att tillverka värmepumpar har vi modellerna som passar dig, ditt behov och ditt hem.

Toshiba luft luftvärmepumpar garanterar alltid modern innovation och högsta kvalitet. All utveckling och design är fokuserad på energieffektivitet, pålitlighet, utseende, miljöansvar och användarvänlighet.

Så att du tryggt kan njuta av ett skönt inomhusklimat – var och hur du än bor.

MILJÖSMART INOMHUSKLIMAT OCH LÄGRE ENERGIRÄKNING

Redan genom sin princip är luft luftvärmepumpen miljösmart. Den använder sig av energin i utomhusluften, en förnybar gåva från naturen, för att värma upp inomhusluften. Det innebär en miljömässigt förstklassig och hållbar uppvärmningslösning.

Vi på Toshiba tar också vårt miljömässiga ansvar genom hela produktens livscykel. Från utveckling till design, tillverkning och användning ställer vi hårda krav på klimatavtrycket. Sedan länge använder vi även det lika effektiva som klimatvänliga köldmediet R32 i våra produkter. Som en följd av vårt miljöfokus har våra luft luftvärmepumpar som minst energiklass  A++.

Dessutom är en luft luftvärmepump en god nyhet för hushållsekonomin då den kan sänka hemmets energiåtgång för uppvärmning med upp till 75% per år, beroende på vad du har för uppvärmningslösning idag.

 

VARMT PÅ VINTERN – SVALT PÅ SOMMAREN

Vintertid ger luft luftvärmepumpen en trygg och behaglig värme med hög energieffektivitet och låg miljöpåverkan, även när det är bitande kallt ute. Och på sommaren ger din luft luftvärmepump skön svalka.

Njut av ett skönt och årstidsanpassat inomhusklimat. Kostnadseffektivt och miljösmart .

Inomhusklimatet styr du förresten med en lättanvänd fjärrkontroll. Styr din luft luftvärmepump med några knapptryck – var du än är i huset.

LUFTRENING FÖR FRISKARE INOMHUSLUFT

Vår premium värmepump Daiseikai 9.5 värmer och kyler inte bara luften. Utan renar även luften från partiklar och föroreningar. Daiseikai 9.5 är nämligen utrustad med ett elektrostatiskt plasmafilter detta för en friskare inomhusmiljö.

Installera rätt för bäst effekt

En luft luftvärmepump består av två delar, en utedel och en innedel. Innedelens placering är viktig för att uppnå så bra effekt som möjligt och bra spridning av luften i huset.

Anlita en expert

Det enklaste sättet att försäkra sig om rätt installation är att prata med en av våra installatörer. Boka ett hembesök innan installationen för att hitta rätt placering för både inne- och utedel.

En innedel som inte är rätt placerad gör sitt jobb sämre och påverkar inte ditt inomhusklimat på ett ultimat sätt. Detta innebär också att energibesparingen kan bli lägre.

Toshibas luft luftvärmepumpar installeras snabbt och enkelt av en kylcertifierad installatör, utan att det blir några större störningar i huset. Vid installationen förinställs även fjärrkontrollen som sedan är mycket enkel att använda.

Hur fungerar en luft luftvärmepump?

En luftvärmepump består av en utedel och en innedel. Luftvärmepumpen utvinner värmen från uteluften och sprider värmen inomhus via ett fläktsystem. I utedelen av värmepumpen tar ett köldmedium upp energi från uteluften och med hjälpa av en kompressor höjer man temperaturen innan den uppvärmda luften transporteras till innedelen och sprids ut i rummet med hjälp av fläktsystemet.

Att välja rätt luft luftvärmepump

Ett vanligt misstag många gör när de skaffar sig en luftvärmepump är att de väljer en värmepump med för svag effekt.

En värmepump med lägre effekt är billigare i inköp än en värmepump med högre effekt och det är inte ovanligt att man då väljer att köpa den billigare varianten. Detta är dock inget att rekommendera då en värmepump som inte är byggd för att värma upp det beräknade antalet kvadratmeter kommer att utsättas för onödigt slitage.

En värmepump som måste värma upp en större yta än vad det är byggd för drar också mer ström vilket gör att kostnaden för uppvärmningen blir högre.

Vilken effekt behöver jag på min luft luftvärmepump?

Det är många faktorer som spelar in när du ska välja rätt effekt på din värmepump. Hur stort huset är spelar givetvis en stor roll men är inte den enda faktorn som avgör vilken effekt du behöver. Planlösningen är en annan viktig faktor.

Om du har en öppen planlösning som gör att värmen lätt kan sprida sig i huset så kräver detta en lägre effekt än om du har en planlösning med väggar som delar upp  huset i olika sektioner. Husets isolering spelar också roll samt om fastigheten har självdrag eller inte.

Vart du bor i Sverige påverkar också hur kraftig värmepump du behöver. Bor du långt norrut där det är långa vintrar och kalla temperaturer behöver du högre effekt än om du bor i Malmö.

Vad kostar en ny värmepump?

I vårt sortiment hittar du värmepumpar i olika prisklasser. Vi har luftvärmepumpar som passar alltifrån mindre hus, gillestugan eller Attefallshus upp till större hus med ett större effektbehov.

Vill du ha hjälp med att välja rätt luftvärmepump är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert som är skräddarsydd för dina förutsättningar.

Vad kostar det att installera en luftvärmepump?

Att installera luft luftvärmepumpar är en förhållandevis snabb process jämfört med andra typer av värmepumpar. Vid nyinstallation kan du även nyttja ROT-avdraget som sänker installationskostnaden med 30%. 

För en snabb och smidig installation där luftvärmepumpen blir installerad på ett korrekt sätt rekommenderar vi att du låter ett proffs göra jobbet.

 

Vilken luftvärmepump är bäst?

Svaret på frågan “vilken luftvärmepump är bäst” är att det beror på vilka behov du har. Det finns flera aspekter att ha i åtanke när du ska välja en luftvärmepump som passar dina förutsättningar och behov.

De flesta vill ha en luftvärmepump som har en låg ljudnivå, hög energieffektivitet samt en enkel och smidig fjärrkontroll. Andra vill även kunna koppla ihop luftvärmepumpen med sin mobiltelefon via wifi för att kunna styra och kontrollera pumpen via en app. Toshiba har luftvärmepumpar som gör allt detta och mer därtill.

I vårt sortiment hittar du luftvärmepumpar som du kan styra och övervaka på distans via en app i mobilen vilket är perfekt om du har en värmepump installerad i fritidshuset och vill kunna sätta igång underhållsvärme eller styra värmen i ditt hus när du inte är hemma.

Vi erbjuder luftvärmepumpar som både ger värme på vintern och kyla på sommaren, som renar inomhusluften via aktiv luftrening och som har en braskaminfunktion som hjälper till att sprida värmen från kaminen.

För dig som anser att design är lika viktigt som funktionalitet och effektivitet har vi skapat en serie värmepumpar som heter Haori. Dessa modeller är skapade för dig som vill ha en luftvärmepump som passar den interiöra designen i huset och där du själv kan designa utseendet på din luftvärmepump.

För att sammanfatta vad en bra värmepump är:

En bra luftvärmepump hjälper till att sänka uppvärmningskostnaderna, ger kyla och svalka på sommaren, värme på vintern och har en låg ljudnivå.